"CeBisAn HiDuP DA'ie WAQafAn..."

...DUNIA tak sentiasa KKJ...

Monday, April 25, 2011

tinta seorang da'ie 33 : IMAM MUDA VS USTAZAH IDAMAN...


Bismillahirrahmanirrahim...
Assalamualaikum w.b.t. saya ucapkan kepada rakan yang beragama Islam
dan Salam Sejahtera saya ucapkan kepada rakan yang bukan Islam...

InsyaALLAH pada entry kali ni ana nak cerita sedikit pasal
dunia hiburan pada hari ini..

Thursday, April 21, 2011

tinta seorang da'ie 32 : Seleraku di WAK KANANG...


Assalamualaikum w.t.b
dan salam sejahtera...
Mungkin entry kali ni lebih unik siket..

Wednesday, April 20, 2011

tinta seorang da'ie 31 : PEMERGIANmu tertulis di azali...


Assalamualaikum w.t.b
Dan salam sejahtera..
Apa khabar semua??
insyaAllah pada entry kali ini..
ana nak bawakan sebuah kisah….
Semoga dapat menjadi iktibar kepada kita semua…

Tuesday, April 12, 2011

tinta seorang da'ie 30 : Ini Semua DUGAAAAN....NYA. woo...


Assalamualaikum w.t.b
post kali ni menceritakan dilema seorang muslimeen
yang seringkali 'dihinggapi' pelbagai situasi yang memaksa...
jadi, kenalah membuat pilihan yang bijak..

Sunday, April 10, 2011

tinta seorang da'ie 29 : Terkenang sebuah MEMORI lalu...

Assalamualaikum w.b.t.
kali ni nak kongsi satu cerpen..
mungkin agak pelik sedikit dan banyak kesalahan..
jadi... antum boleh kowt tolong semakkan... :)
tolong cadangkan tajuk sekali ye...

Wednesday, April 6, 2011

tinta seorang da'ie 28 : Ya ALLAH, jangan jemukan aku MELIHATNYA...


Assalamualaikum w.b.t..
Salam musafir dakwah alam cyber…
Serta salam 1Malaysia..
Eh, ni kesan tarbiyah PLKN la ni…
Sebetulnya, SALAM 1UMMAH… J

Sidang blogger yang ana hormati sekalian..
Semoga kita sentiasa dirahmati ALLAH..
Tajuk entry kali ini ialah “Ya ALLAH jangan jemukan aku MELIHATNYA”
Sebelum kita meneruskan pembacaan kita pada kali ini..
Anda semua dinasihatkan agar tidak tidur semasa membaca
dan sila berikan sepenuh tumpuan kepada screen di depan anda…
Ini bukan ‘amaran’, Cuma sekadar nasihat..
Moga2 kita mendapat sedikit sebanyak perkongsian ini..
Selamat membaca…  ;)

Monday, April 4, 2011

tinta seorang da'ie 27 : Perjalanan menuju MAHA PENYEMBUH abadi (BHG. 2)...

(parkir penuh sehinggakan mereka parkir di jalanraya)


FUHH...
Alhamdulillah masih ada tenaga untuk sambung post ni...
sebelum tu Assalamualaikum w.b.t. sekali lg..

Berbalik kepada kisah muslimeen tadi...
Tempat parkir yang diperoleh sangat jauh
daripada pintu hadapan...
Dia terus melangkahkan kaki ke pintu hadapan..
Bersyukur itu kan lebih baek..
Daripada tak da tempat langsung..

tinta seorang da'ie 26 : Perjalanan menuju MAHA PENYEMBUH abadi (BHG. 1)...


Assalamualaikum w.b.t
Kepada semua musafir dakwah alam cyber ni...
Kalau tak da duet nak bermusafir di luar,
Bermusafir dari blog ke blog pown jadi la.. J
Sebelum tu apa khabar iman kita suma hari ini??
insyaALLAH masih terpelihara...

Jadiiii...
Cebisan hidup seorang daie pada kali ini
berkisar tentang perjalanannya sepanjang jam 7.30pg sehingga 9.00pg..
bertarikh 4 April 2011 pada hari Isnin..

Friday, April 1, 2011

tinta seorang daie 25 : Bicara Hati Buatmu STAYER...


SALAMULLAHIALAIKUMWARAHMATUHUWABARAKATUH....
sidang hadirin dan hadirat yang dimuliakan ALLAH sakalian..
kaifahalukum jami'an??
kaifa imanukum jami'an??
semoga di paras yang terbaik hendaknya...

hari baru bulan baru...
inilah entry pertama untuk bulan april ini...
harapnye jari jemari ini x pernah jemu untuk terus menaip di blog kerdil ini...
dan sentiasa mengisi hati2 yang dahagakan santapan rohani..
insyaALLAH..


sharing is caring...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
There was an error in this gadget
Cool Neon Green Outer Glow Pointer