"CeBisAn HiDuP DA'ie WAQafAn..."

...DUNIA tak sentiasa KKJ...

Thursday, November 25, 2010

tinta seorang da'ie 17 : Essay dan 'air MATA'...

Salam...
Fuhh.. susah senanye SPM ni.. tu la keluhan bg org yang x bersyukur senanye..
kenape?? Sebab slalunye kan akan smpai kepada kte soalan2 spot..ehe.. naseb la kalo x kene ek..
Hari ni dah 3 paper dah settle.. InsyaALLAH dan 3A+ dalam tangan..
Bukan nak bongkak, tp setiap manusia perlu mengamalkn konsep 'LAW OF ATTRACTION' dlm diri...
SEBUT PERKARA YANG POSITIF je...
moga2 menjadi doa yang mustajab..
kan setiap tutur kata kita satu DOA...

Di sini ana nak cite sikit pengalamn mase tulis essay BI aritu...
seronok senanye ble tulis essay ni..
tajuk mane yg antum pilih...??
msti ramai yg jwb soalan 4..
the essay must begin with " It had been raining all day...."

Dengan itu maka bermulalah sebuah kisah..
senang cite ana adaptasikan lirik sebuah lagu untuk menulis essay ni...
memang sedey la.. bg ana je kot...
tengah2 tulis TETIBE....
ade setompok air kat ketas jawapan tu..
don't think negative...
senanye tu 'air mata' seorang lelaki...
sedey-sedey....
tau x lirik lagu ape??

HAYATILAH.....


Dari album Saat Lafaz Sakinah..
Hargailah setiap ape yang ALLAH kurniakan kepada kita. Setiap perkara pasti ada hikmahnya...

klik tajuk post utk lihat lirik...

tinta seorang da'ie 16 : SPM CANDIDATES BATCH 55 2010...


Sebulan lebih kami akan menghadapi jihad 'TERBESAR' pada tahun ini..
Doakan kejayaan kami...
11A++...
Terbaek Malaysia 2010...
KOLEJ ISLAM SULTAN ALAM SHAH....
Kenangan indah bersama Tabiyah dan Biah Solehah di Bumi Waqafan...

sharing is caring...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
There was an error in this gadget
Cool Neon Green Outer Glow Pointer