"CeBisAn HiDuP DA'ie WAQafAn..."

...DUNIA tak sentiasa KKJ...

Thursday, March 18, 2010

tinta seorang da'ie 11 : 3 ZAMAN Berbeza..???





ZAMAN NABI MUSA A'LAIHIS SALAM...









ZAMAN JAHILIYYAH...








ZAMAN SEKARANGIYAH...





HAH!! Tau ape Persamaan dan Perbezaan  3 zaman di atas???



Salam....
    Mcm mane?? Dapat ke antum sume cari persamaan dan perbezaan 3 zaman di atas??

AHAH!! Tepat sekali bagi yang sape2 yg jawab PEMBUNUHAN BAYI utk persamaan 3 zaman di atas...

Perbezaan??
     Senang je..  * Zaman Nabi Musa A.S. deorang bunuh anak laki.
                        * Zaman Jahiliyyah deorang bunuh anak perempuan.
                        * Zaman Sekarangiyah manusia bunuh anak laki dan perempuan.


Jadiiii..... Antum sedar x?? Kte ble dengar kisah zaman Nabi Musa A.S. dan zaman Jahiliyyah, fuhh.. sume kate due zaman tu sungguh kejam. Hakikatnya kte skang ni berada pada zaman yang paling kejam antara 3 zaman di atas.... 
   Sebab ape Sume ni leh terjadi?? Kte 'cek blek SOLAT KITA'... Tengok salah kte kat mane... Kte skang berada pada akhir zaman, terlalu banyak mehnah dan tribulasi yang perlu kte tempuh.. kuatkan lah iman kami YA ALLAH....


moral of this story : Benarlah hadis Rasulullah, pada akhir zaman, maksiat akan berlaku di kaki2 lima jalan. maruah pula seperti tiada nilai. Jadiiii... CEK BALEK SOLAT KITA

0 comments:

Post a Comment

sharing is caring...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
There was an error in this gadget
Cool Neon Green Outer Glow Pointer